Лиско в гората

На 26 февруари се състоя записът на представлението „Лиско в гората“ по мотиви от произведението на Борис Априлов „Приключенията на Лиско в гората“, с което децата от българското училище във Варшава  ще участват за трети пореден път в Международния мултимедиален преглед на малките паратеатрални форми „Смиколандия“.

Тази година за първи път нашите ученици имаха възможността да се почувстват като истински актьори. Благодарение на старанията на г-н Добромир Василев, Домът на културата „Кадри“ ни предостави своята зала, където децата почувстваха магията на истинската театрална сцена. В светлината на прожекторите, с много желание и огромно вълнение те изпълниха своите роли.

Разбира се, това начинание нямаше да успее без помощта на родителите, които активно се включиха в подготовката на представлението, като изработиха декорите и костюмите на малките актьори.

Изказваме огромни благодарности и на нашите оператори – Данчо Зафиров, Иван Иванов и Валери Вачев.

Напомням, че в последните две издания на конкурса нашите ученици бяха отличени със специални награди за разпространение на българските народни традиции и обичаи.

Желаем успешно представяне на нашите малките актьори и в тазгодишния конкурс!

This slideshow requires JavaScript.

Discover more from "Дора Габе"

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading