Завършване 2016-2017

Измина още една успешна учебна година в Българското училище „Дора Габе” във Варшава. В празничния ден раздадохме свидетелствата  на учениците, които положиха усилия и през тази година да обогатят знанията си за родния език и култура.

На този ден официален гост беше посланикът на България в Република Полша г-н Емил Ялнъзов заедно със съпругата си г-жа Силвия Николаева. Той връчи на учениците свидетелствата и им пожела и за в бъдеще още повече успехи. Дворът  на училището се превърна в малка сцена , където учениците от подготвителната група заедно с учениците от малките класове показаха своите умения да рецитират любими детски стихчета. Към тях се присъединиха и учениците от 5, 6 и 8 клас, които зарадваха родителите и учителите с известни творби на български класици, посветени на Родината и родния език. Имаше и специално изпълнение на индийски танц на една от ученичките. Особено вълнуващо бе да се види колко много са научили децата от групата на тези, които не говореха български език в началото на годината.

Заслужава да се отбележи, че се радваме на новата ни група за занималня за деца над 4 години,  която създадохме през ноември. През втория срок училището ни отвори врати вече ремонтирано с красиви приветливи класни стаи със снимки от София и България, които внесоха допълнителен уют в тях.

Пожелахме и попътен вятър на учениците от 12 клас, които завършват нашето училище и бяха за последен път с нас.

След официалната част имаше състезание по отбори кой ще направи най-бързо българското знаме  от балони. Най-малките показаха фантазията си при създаване на различни фигурки от балони.Тези, които обичат да оцветяват, показаха уменията да съчетават багрите в рисунки за оцветяване.

И както подобава преди ваканцията – весела ваканция и до нови срещи през следващата учебна година, скъпи ученици! Очакваме ви!

This slideshow requires JavaScript.

Discover more from "Дора Габе"

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading