Измина още една успешна учебна година в Българското училище „Дора Габе” във Варшава. В празничния ден раздадохме свидетелствата  на учениците, които положиха усилия и през тази година да обогатят знанията си за родния език и култура.

На този ден официален гост беше посланикът на България в Република Полша г-н Емил Ялнъзов заедно със съпругата си г-жа Силвия Николаева. Той връчи на учениците свидетелствата и им пожела и за в бъдеще още повече успехи. Дворът  на училището се превърна в малка сцена , където учениците от подготвителната група заедно с учениците от малките класове показаха своите умения да рецитират любими детски стихчета. Към тях се присъединиха и учениците от 5, 6 и 8 клас, които зарадваха родителите и учителите с известни творби на български класици, посветени на Родината и родния език. Имаше и специално изпълнение на индийски танц на една от ученичките. Особено вълнуващо бе да се види колко много са научили децата от групата на тези, които не говореха български език в началото на годината.

Заслужава да се отбележи, че се радваме на новата ни група за занималня за деца над 4 години,  която създадохме през ноември. През втория срок училището ни отвори врати вече ремонтирано с красиви приветливи класни стаи със снимки от София и България, които внесоха допълнителен уют в тях.

Пожелахме и попътен вятър на учениците от 12 клас, които завършват нашето училище и бяха за последен път с нас.

След официалната част имаше състезание по отбори кой ще направи най-бързо българското знаме  от балони. Най-малките показаха фантазията си при създаване на различни фигурки от балони.Тези, които обичат да оцветяват, показаха уменията да съчетават багрите в рисунки за оцветяване.

И както подобава преди ваканцията – весела ваканция и до нови срещи през следващата учебна година, скъпи ученици! Очакваме ви!

This slideshow requires JavaScript.

Similar Posts