Училище в Полша
АктуалноКонкурси

Живея в Полша, уча за България. Представям герой, събитие, творба от нашата обща история

Малки и големи могат да вземат участие и да изразят себе си и талантите си. Независимо дали си наш ученик или не, можеш да участваш. Разкажи ни за някое събитие или личност от общата история на България и Полша. Можеш да нарисуваш нещо или да изработиш макет. Не се притеснявай да развихриш въображението си.
"Дора Габе"
АктуалноТържества

Весел камбанен звън и много коледни песни озариха Българското училище в Полша

Традиционното коледно тържество в Българското училище в Полша се проведе както следва на 10.12. и на 17.12 във Варшава и в Краков. С украсяването на елхата истинска коледна магия се понесе из училищните коридори. Течаха трескави репетиции за песни, танци и стихотворения за добрия старец.
Ден на Народните Будители
Тържества

Множество инициативи по случай Деня на Народните будители

По случай Деня на Народните будители, българско училище "Дора Габе" във Варшава и Краков подготви много инициативи, с които да отбележи празника. На всички ученици беше изнесен открит онлайн урок, посветен на народните будители. Децата имаха възможност чрез игра да научат повече за видните личности в нашата история. Някои от учениците разказаха какво са научили, а други рецитира творби на известни поети.