Весел камбанен звън и много коледни песни озариха Българското училище в Полша

Традиционното коледно тържество в Българското училище в Полша се проведе както следва на 10.12. и на 17.12 във Варшава и в Краков. С украсяването на елхата истинска коледна магия се понесе из училищните коридори. Течаха трескави репетиции за песни, танци и стихотворения за Дядо Коледа.

В Краков децата пяха коледни песнички и рецитираха любими стихчета, за да зарадват добрия старец. Подаръци имаше за всички. След почерпката родителите организираха малък турнамент по надиграване като извиха кръшно българско хоро. Малки и големи се насладиха на прекрасни предколедни истории.

Във Варшава традицията за богата празнична програма също бе спазена. Коледни и новогодишни стихчета, песни, коледарска миниатюра, фокуси, игри, гатанки, танци и подаръци зарадваха малки и големи.

Активно участие взеха учениците от всички възрасти – от 3 до 15 годишна възраст. Децата от онлайн форма на обучение бяха подготвили клипчета с празнични стихчета и песни, които гостите на тържеството успяха да видят. Госпожа Симеонка Велева се справи блестящо с ролята на водещ на тържеството, Раман Житковски се погрижи за музикалното оформление и техническата част, а Вики от 6 клас заедно със своята майка Елена беше приготвила фокуси и изненади за своите ученици.

Разбира се, най-очакваният гост беше Дядо Коледа, който се беше постарал да донесе не само подаръци, но и коледни гатанки (събирани усърдно през цялата година), с които да развесели децата. Празничната програма завърши с традиционни български хора, изпълнени от група “Булгарика”.

Накрая всички се хванахме на хорото, почерпихме се от богатата празнична трапеза и си пожелахме “Весели празници” !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from "Дора Габе"

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading