Резултати от конкурса “Пижо и Пенда в Полша”

Тържество по случай 3-ти март и победителя в конкурса

Днес (06.03.2021) Училището ни проведе тържество за отбелязване на националния празник 3-ти март. В онлайн събитието присъстваха и учатсваха както учениците ни от Варшава, така и тези от Краков, Гданск, Волумин, техни роднини и приятели.

Водещ бе нашият директор – Спасимир Домарадски, който обяви победителите в конкурса “Пижо и Пенда в Полша” – семейство Илиеви-Цъган, които ще получат почетна грамота и парична награда от 200 злоти. За всички участници в конкурса има изработени грамоти за участие. Мартеничките от конкурса можете да разгледате тук.

Под ръководството на г-жа Стоименова децата запознаха присъстващите със събития и личности, свързани с Освободителните борби, потопиха се в атмосферата, разглеждайки знакови картини от битки и събития, и споделиха моменти заедно, макар и извън родината. Тържеството приключи с българския химн, който изправи на крака семействата в техните домове из цяла Полша.

Благодарим на семействата, учителите и приятелите за усилията, времето и родолюбието в подготовката на още едно събитие в календара ни!  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from "Дора Габе"

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading