Четене през лятната ваканция

Всичко, от което имате нужда, е слънце, одеяло и хубава книга

Миналият месец в предишна наша статия ви разказахме за многобройните дарения на книги, идващи от цяла Полша, който нашата стажантка Рени Цветанова описва в библиотечен каталог заедно с вече наличните заглавия в училищната библиотека. Е, вече сме щастливи да споделим с вас, че списъкът с книги е готов – ура! Достъп до него може да намерите тук.

С наближаване края на учебната година за децата би било добре да продължат заниманията си по български език и литература самостоятелно през лятото. Какво по-хубаво от това да бъде с книга в ръка! Четенето ще осигури един по-плавен преход към по-горния клас и ще поддържа напредъка, който учениците са направили през годината.

В списъка може да намерите множество жанрове. Сигурни сме, че ще има книга за всеки вкус – от класика до съвременна литература, от по-леки четива до исторически и литературоведски анализи. Не сме забварили и най-малките читатели. За тях имаме огромен набор от приказки, басни и легенди. Имаме специална графа ученическа литература, така че каним всички ученици да се допитат до своите учители за заглавия, които да добавят в списъка си с книги.

Всички наши приятели, родители на ученици и българи, живеещи във Варшава, каним да използват търсачката в библиотечния ни каталог, за да си харесат книга по автор, заглавие или жанр, да се свържат с нас и да я заемат. Ако не сте сигурни какво ви се чете, искате препоръка или второ мнение, не се колебайте да се свържете с нас през контактната форма на сайта ни. Някой от нашите спциалисти по български език и литература с радост ще ви помогне в избора на четиво.

Както и преди сме споделяли с вас, имаме огромно желание да организираме работилница по четене, в която родители, ученици и учители свободно да споделят впечатления, мисли и чувства от прочетенето. Това ново предизвикателство ще оставим за идната учебна година.

“Няма по-евтино развлечение и по-продължително удоволствие от четенето.”

— Монтен

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from "Дора Габе"

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading